Zamknij
Produkty
EVOLUNA I-SIZE 2

Bezpieczna pozycja leżąca w aucie

CRUISERFIX 3

Perfekcyjnie dopasowany do dziecka

EVOLUTION PRO 2

Komfort i pełna ochrona pasażera

GUARDIANFIX 3

Wygodne rozwiązanie w podróży

ISOFIX BASE 2

Maksimum bezpieczeństwa w aucie

Polityka prywatności

Niniejsza Polityka prywatności określa zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych pozyskanych od Ciebie przez stronę internetową Kiddy, prowadzony pod domeną www.kiddy.com [MJ|J1] (dalej zwaną „Witryną” ,„Stroną”) przez „4Kraft” sp. z o.o., z uwzględnieniem obowiązujących przepisów, w szczególności przepisów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO). Dokładamy wszelkich starań w celu zapewnienia poszanowania Twojej prywatności i ochrony udzielonych informacji osobowych podczas korzystania z Witryny.

1. KTO PRZETWARZA TWOJE DANE?

Administratorem Twoich danych jest „4Kraft” spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Poznaniu przy ul. Tatrzańskiej 1 lok. 5 (60-413 Poznań), wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy Poznań Nowe – Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000378767, posiadająca NIP: 7811861679, REGON: 301679527 (zwana dalej jako „My”). Jednocześnie jesteśmy podmiotem odpowiedzialnym za przetwarzanie Twoich danych osobowych.

Kontakt:

Możesz się kontaktować z nami korespondencyjnie pod adresem: 4Kraft sp. z o.o., ul. Tatrzańska 1 lok. 5, 60-413 Poznań lub mailowo: pomoc@kiddy.com.

Inspektor Ochrony Danych Osobowych:

Aby zagwarantować, że Twoje dane zawsze będą przetwarzane w sposób transparentny i zgodny z prawem, wyznaczyliśmy Inspektora Ochrony Danych Osobowych – Panią Monikę Janaszczyk. Z Inspektorem Ochrony Danych Osobowych możesz się skontaktować kierując maila na adres: iod@4kraft.com.

2. JAKIE DANE GROMADZIMY?

W ramach prowadzonej Witryny możemy prosić Cię o podanie nam danych, w tym danych osobowych. Jest to związane między innymi umożliwieniem zgłoszenia do oferowanych przez nas programów oraz w celu prowadzenia przez nas działań marketingowych.

Dane, które zbieramy obejmują w stosownych przypadkach w szczególności:

  • dane kontaktowe, w tym imię i nazwisko, adres e-mail/nr telefonu, 
  • dane dotyczące Twojej aktywności na Stronie, w tym analizy kliknięć,
  • identyfikator urządzenia,
  • typ przeglądarki, domena oraz język komunikacji, system operacyjny oraz przypisane mu ustawienia,
  • kraj,
  • strefa czasowa,
  • odwiedzone witryny internetowe,
  • preferencje osobiste oraz marketingowe,
  • pliki cookie oraz znaczniki pikselowe,
  • adresy IP,
  •  nazwę dostawcy Internetu. 

Za pośrednictwem Strony, mogą być gromadzone także inne dane, w tym dane osobowe w związku z udostępnieniem w Witrynie formularzy (np. formularz rejestracji w „Programie Bezpieczny Fotelik”). Każdorazowo zamieszczamy dedykowaną odrębną informację na temat przetwarzania danych osobowych w linku pod formularzem. Rekomendujemy zapoznanie się z ich treścią w przypadku korzystania z formularzy.

Ponadto zbieramy, wykorzystujemy i udostępniamy zagregowane dane, takie jak dane statystyczne lub demograficzne. Na przykład możemy agregować dane dotyczące użytkowania naszej Strony, aby obliczyć procent użytkowników uzyskujących dostęp do określonej funkcji Witryny. Jeśli jednak połączymy dane zagregowane z Twoimi danymi osobowymi, może to bezpośrednio lub pośrednio Cię zidentyfikować.

Nie gromadzimy szczególnych kategorii danych osobowych (w tym danych ujawniających pochodzenie rasowe lub etniczne, poglądy polityczne, przekonania religijne lub światopoglądowe, przynależność do związków zawodowych, danych genetycznych, danych biometrycznych, danych dotyczących zdrowia, seksualności lub orientacji seksualnej). Nie zbieramy również żadnych informacji dotyczących wyroków skazujących oraz czynów zabronionych.

Nasza Witryna nie jest przeznaczona do użytku przez dzieci, mimo że produkty są przeznaczone dla dzieci, nie gromadzimy świadomie danych dotyczących dzieci.

2.1. LOGI SERWERA

Korzystanie ze Strony, wiąże się każdorazowo z przesłaniem zapytania do naszego serwera. Poszczególne zapytania zostają zapisane w logach serwera i są tam przechowywane. Na dane zawarte w logach składają się: Twój adres IP, czas nadejścia zapytania, czas wysłania odpowiedzi, informacje o przeglądarce oraz systemie operacyjnym użytkownika. Dane te nie są kojarzone z konkretnymi osobami korzystającymi z naszej Witryny, nie są również wykorzystywane w celu jakiejkolwiek identyfikacji użytkowników, wykorzystywane są jedynie dla celów administrowania serwerem. 

2.2. PLIKI COOKIE

Nasza Strona zbiera dane zawarte w plikach cookie. Pliki cookie to małe pliki tekstowe wysyłane przez Witrynę i przechowywane na Twoim urządzeniu końcowym, zawierające pewne informacje związane z korzystaniem przez Ciebie ze Strony.

Pliki cookie wykorzystywane są między innymi po to, aby stworzyć możliwość odwiedzenia naszej Strony, w celu jej prawidłowego wyświetlania się oraz umożliwienia korzystania z wszystkich jej funkcji a także w celu ochrony naszej Witryny przed nadużyciami oraz spamem.

Stosownie do udzielonych nam przez Ciebie zgód, możemy używać plików cookie, aby personalizować treści i reklamy w naszej Witrynie (i innych witrynach) oraz analizować ruch na naszej Stronie. W stosownych przypadkach możemy również udostępniać informacje o korzystaniu z naszej Witryny naszym partnerom, którzy mogą łączyć je z innymi informacjami, które im przekazałeś lub które zebrali w wyniku korzystania przez Ciebie z ich usług.

Wyrażając zgodę na marketingowe pliki cookies, wyrażasz zgodę na udostępnianie Twoich danych partnerom reklamowym i biznesowym, którzy mogą łączyć je z innymi informacjami, które im przekazałeś lub które zebrali w wyniku korzystania przez Ciebie z ich usług oraz na zautomatyzowane przetwarzanie Twoich danych w celu spersonalizowania treści i reklam w naszej Witrynie oraz poza nią.

W związku z korzystaniem w Witrynie z narzędzi statystycznych i marketingowych od takich dostawców jak między innymi Google oraz Facebook zgoda na statystyczne i/lub marketingowe pliki cookies jest równoznaczna z wyrażeniem zgody na przekazywanie danych do Stanów Zjednoczonych, które nie podlegają decyzji Komisji Europejskiej stwierdzającej odpowiedni stopień ochrony zgodnie z europejskim prawodawstwem dotyczącym ochrony danych.

Bardziej szczegółowe informacje na temat poszczególnych narzędzi wykorzystywanych w naszej Witrynie znajdują się w dalszej części Polityki Prywatności.

Nasza Strona może zawierać odnośniki do innych stron internetowych lub aplikacji, w tym stron lub aplikacji naszych partnerów biznesowych. Prosimy pamiętaj, że strony internetowe innych podmiotów również mogą wykorzystywać cookie. Nie mamy wpływu na strony internetowe podmiotów trzecich i nie jesteśmy odpowiedzialni za cookie, które zbierają lub do których mają dostęp. Klikając na odnośnik lub aplikację, prosimy pamiętaj, iż każda z nich ma własną politykę stosowania plików cookie. Z tego powodu prosimy, abyś przed rozpoczęciem korzystania z innych stron internetowych lub aplikacji zapoznał się z ich politykami prywatności.

2.2.1. RODZAJE PLIKÓW COOKIE 

W zależności od okresu przechowywania na urządzeniu końcowym, wykorzystywane przez nas pliki cookie można podzielić na:

cookie sesyjne: przechowywane na urządzeniu użytkownika i pozostające tam do momentu zakończenia sesji danej przeglądarki. Zapisane informacje są wówczas trwale usuwane z pamięci urządzenia. 

cookie stałe: przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookie lub do czasu ich usunięcia przez użytkownika.

Wykorzystujemy następujące rodzaje plików cookie:

Niezbędne pliki cookie przyczyniają się do użyteczności strony internetowej poprzez umożliwianie podstawowych funkcji takich jak nawigacja na stronie. Strona internetowa nie może funkcjonować poprawnie bez tych ciasteczek.

Pliki cookie dotyczące preferencji umożliwiają stronie zapamiętanie informacji, które zmieniają wygląd lub funkcjonowanie strony, np. preferowany język lub region, w którym znajduje się użytkownik.

Statystyczne pliki cookie pomagają właścicielem stron internetowych zrozumieć, w jaki sposób różni użytkownicy korzystają ze strony.

Marketingowe pliki cookie stosowane są w celu śledzenia użytkowników na stronach internetowych. Celem jest wyświetlanie reklam, które są istotne i interesujące dla poszczególnych użytkowników i tym samym bardziej cenne dla wydawców i reklamodawców.

2.2.2. ZARZĄDZANIE PLIKAMI COOKIE W PRZEGLĄDARCE

W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookie w urządzeniu użytkownika, dając Tobie możliwość zarządzania i / lub usuwania plików cookie zgodnie z własnymi preferencjami.

Link do stosowanego na Stronie narzędzia, umożliwiającego zarządzanie Twoimi preferencjami dotyczącymi instalacji plików cookie, znajdziesz TUTAJ.

W celu usunięcia plików cookie zapisanych na Twoim komputerze, zastosuj się do instrukcji, które producent Twojej przeglądarki udostępnia na stronie pomocy dotyczącej zarządzania plikami cookie w jego produktach.

3. CELE W JAKICH GROMADZIMY TWOJE DANE OSOBOWE ORAZ PODSTAWA PRAWNA

W ramach prowadzenia Witryny przetwarzamy Twoje dane (w zależności od usługi/ okoliczności/ umowy) w następujących celach:

1) wykonania obowiązków wynikających z umowy, jeżeli takowa została z Tobą zawarta [art. 6 ust. 1 (b) RODO], 

2) prowadzenia działań związanych z marketingiem naszych produktów i usług – na podstawie Twojej zgody [art. 6 ust. 1 (a)], z uwzględnieniem zgód wyrażonych na stosowanie poszczególnych rodzajów plików cookie,

3) analizowania Twojej aktywności (w tym profilowania) w Witrynie celem dostosowania (w tym zautomatyzowanego) usług i treści do Twoich indywidualnych preferencji, w tym ukierunkowanej reklamy – na podstawie Twojej zgody [art. 6 ust. 1 (a) RODO], z uwzględnieniem zgód wyrażonych na stosowanie poszczególnych rodzajów plików cookie,

4) pomiaru skuteczności reklam oraz konwersji w ramach stosownych sieci reklamowych – na podstawie Twojej zgody [art. 6 ust. 1 (a)], z uwzględnieniem zgód wyrażonych na stosowanie poszczególnych rodzajów plików cookie,

5) analizowania ruchu w Witrynie w celu prowadzenia analiz dotyczących skuteczności działań marketingowych w sieci afiliacyjnej oraz prawidłowego rozliczenia z wydawcami naszych reklam – na podstawie Twojej naszego uzasadnionego interesu [art. 6 ust. 1 (f) RODO], z uwzględnieniem zgód wyrażonych na stosowanie poszczególnych rodzajów plików cookie,

6) opracowywania ogólnych statystyk dotyczących korzystania przez użytkowników ze Strony, w tym zbierania ogólnych informacji demograficznych (np. o regionie, z którego następuje połączenie) – na podstawie naszego prawnie uzasadnionego interesu [art. 6 ust. 1 (f) RODO], z uwzględnieniem zgód wyrażonych na stosowanie poszczególnych rodzajów plików cookie,

7) umożliwienia użytkownikom Strony zarządzania zgodami na instalację plików cookies i w stosownych przypadkach związane z tym przetwarzanie danych osobowych – na podstawie naszego prawnie uzasadnionego interesu [art. 6 ust. 1 (f) RODO],

8) umożliwienia Tobie uczestnictwa w programie lojalnościowym, jeżeli takowy będzie prowadzony – w związku z realizacją umowy [art. 6 ust. 1 (b) RODO],

9) umożliwienia Tobie uczestnictwa w konkursie, jeżeli takowy będzie organizowany – na podstawie naszego prawnie uzasadnionego interesu [art. 6 ust. 1 (f) RODO],

10) rozpatrywania oraz obsługi składanych przez Ciebie reklamacji dotyczących naszych towarów i usług oraz realizacji usług gwarancyjnych – stosownie do przypadku, na podstawie zawartej z Tobą umowy [art. 6 ust. 1 (b) RODO] lub na podstawie naszego prawnie uzasadnionego interesu [art. 6 ust. 1 (f) RODO],

11) obsługi zapytań i zgłoszeń, które do nas kierujesz – na podstawie naszego prawnie uzasadnionego interesu [art. 6 ust. 1 (f) RODO],

12)     kontaktowania się̨ z Tobą, w szczególności w celu związanym ze świadczeniem usług – w stosownym przypadku w związku z niezbędnością do wykonania zawartej z Tobą umowy [art. 6 ust. 1 (b) RODO] lub na podstawie naszego prawnie uzasadnionego interesu [art. 6 ust. 1 (f) RODO],

13) rozwiązania umowy o świadczenie usług drogą elektroniczną, w tym żądania zamknięcia konta (jeżeli wcześniej takowe założyłeś) [art. 6 ust. 1 (b) RODO],

14) dokonywania czynności technicznych oraz rozwiązywania problemów technicznych związanych z administrowaniem Witryną – na podstawie naszego prawnie uzasadnionego interesu [art. 6 ust. 1 (f) RODO],

15) przechowywania danych dla zapewnienia rozliczalności (w tym wykazania spełnienia przez nas obowiązków wynikających z przepisów prawa) – na podstawie naszego prawnie uzasadnionego interesu [art. 6 ust. 1 (f) RODO],

16) ustalenia, ochrony i dochodzenia ewentualnych roszczeń – na podstawie naszego prawnie uzasadnionego interesu [art. 6 ust. 1 (f) RODO],

17) przechowywania danych dla celów archiwalnych – na podstawie naszego prawnie uzasadnionego interesu [art. 6 ust. 1 (f) RODO],

18) prowadzenia postepowań sądowych, arbitrażowych i mediacyjnych – na podstawie naszego prawnie uzasadnionego interesu [art. 6 ust. 1 (f) RODO],

19) zapewnienia bezpieczeństwa i integralności usług, które świadczymy drogą elektroniczną, w tym przeciwdziałania oszustwom i nadużyciom, zwalczania SPAMU oraz zapewnienia bezpieczeństwa ruchu w Witrynie – na podstawie naszego prawnie uzasadnionego interesu [art. 6 ust. 1 (f) RODO].

Profilowanie na podstawie danych osobowych w celu zautomatyzowanego prezentowania treści dostosowanych do Twoich preferencji odbywa się wyłącznie na podstawie Twojej wyraźnej zgody.

4. NARZĘDZIA, KTÓRE STOSUJEMY

W celu wykorzystania w sposób zoptymalizowany informacji zawartych między innymi w plikach cookie, korzystamy z narzędzi analitycznych oraz narzędzi umożliwiających nam zarządzanie reklamą i marketingiem naszych produktów, w tym poprzez wyświetlanie ukierunkowanej reklamy opartej na rozpoznaniu urządzenia użytkownika.

Narzędzia te pozwalają nam także na takie przetworzenie zebranych informacji, które wspomaga nasze prace badawczo-rozwojowe oraz wspiera nasze działania marketingowe.

Stosownie do udzielonych nam przez Ciebie zgód, Twoje dane osobowe (zbierane m.in. za pomocą plików cookie) mogą być przetwarzane w sposób zautomatyzowany (w tym w formie profilowania), a na podstawie zebranych informacji (np. danych dotyczących Twoich preferencji) możemy dostosowywać prezentowane w naszej Witrynie i poza nią treści, w tym treści reklamowe.

W granicach udzielonych nam przez Ciebie zgód, za pomocą wykorzystywanych narzędzi możemy również udostępniać informacje o korzystaniu z naszej Witryny naszym partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym, którzy mogą łączyć je z innymi informacjami, które im przekazałeś lub które zebrali w wyniku korzystania przez Ciebie z ich usług. 

4.2. PLATFORMA ZARZĄDZANIA PLIKAMI COOKIE – COOKIEBOT

Aby w sposób zgodny z prawem umożliwić użytkownikom naszej Witryny wyrażenie zgód na instalację stosownych plików cookie i w stosownych przypadkach, związane z tym przetwarzanie a także udostępnianie danych osobowych, wykorzystujemy platformę Cookiebot CMP.

Zgoda użytkownika jest rejestrowana i dokumentowana poprzez rejestrację anonimowego numeru IP użytkownika, klienta użytkownika przeglądarki, adresu URL witryny, daty i godziny wyrażenia zgody oraz unikalnego, zaszyfrowanego klucza, który jest przechowywany w centrum danych u dostawcy chmury firmy Cybot, Microsoft Ireland Operations Ltd. w Dublinie w Irlandii. Po 12 miesiącach zgoda jest automatycznie usuwana z logu.

Podstawą prawna przedmiotowego przetwarzania danych jest nasz uzasadniony interes związany z realizacją zasady rozliczalności wynikającej z przepisów RODO.

4.3. GOOGLE ANALYTICS, GOOGLE TAG MANAGER, GOOGLE OPTIMISE, GOOGLE DATA STUDIO, GOOGLE ADS, YOUTUBE

Za pomocą narzędzi marketingowych Google Ads, oraz narzędzi analitycznych Google Analytics w połączeniu z dodatkowymi usługami Google, jak Google Tag Manager, Google Optimize, Google Data Studio oraz Enhanced Conversions (funkcja konwersji rozszerzonych) przetwarzamy dane związane z Twoją aktywnością na naszej Stronie, w tym identyfikatory internetowe w celu dostarczenia Tobie spersonizowanych na podstawie profilowania reklam lub monitorowania Twoich wyborów z wykorzystaniem statystycznych oraz marketingowych plików cookie. Nasze działania z wykorzystaniem przedmiotowych narzędzi podejmujemy jedynie w granicach wyrażonych przez Ciebie zgód na stosowanie poszczególnych rodzajów plików cookie w tym zgód dotyczących zautomatyzowanego podejmowania decyzji oraz przekazywania danych partnerom reklamowym. Ustawienia swoich zgód możesz w każdej chwili sprawdzić/zmienić TUTAJ. Link do narzędzia umożliwiającego zarządzanie zgodami na instalację plików cookie jest także każdorazowo dostępny w stopce naszej Strony. W celu usunięcia plików cookie już zapisanych na Twoim komputerze, zastosuj się do instrukcji, które producent Twojej przeglądarki udostępnia na stronie pomocy dotyczącej zarządzania plikami cookie w jego produktach.

4.3.1. GOOGLE ANALYTICS umożliwia nam generowanie szczegółowych statystyk dotyczących tego, jak użytkownicy korzystają z naszej Witryny. W ramach przedmiotowego narzędzia zbierane są dane w postaci identyfikatorów internetowych, w tym identyfikatorów plików cookie, adres IP, identyfikatory urządzenia oraz identyfikatory użytkownika. Dzięki narzędziom udostępnionym przez Google, Twój adres IP jest anonimizowany.

Zgodnie z warunkami świadczenia usługi Google Analytics, Google oświadcza, iż nie będzie wiązać adresu IP osoby, której dane dotyczą, z innymi posiadanymi przez Google danymi.

Aby zrezygnować z plików cookie Google Analytics, możesz również pobrać i zainstalować dodatek do przeglądarki blokujący Google Analytics (ang. Opt-out Browser Add-on): dodatek do przeglądarki blokujący Google Analytics.

4.3.2. GOOGLE ADS: to system reklamowy firmy Google umożliwiający, w stosownych przypadkach, wyświetlanie reklam w sieci reklamowej Google oraz w portalu YouTube.

W związku z wykorzystaniem narzędzi Google Ads inne firmy, w stosownych przypadkach oraz z uwzględnieniem zgód użytkowników, mogą umieszczać pliki cookie w przeglądarkach użytkowników i odczytywać je albo wykorzystywać obrazy web beacon do gromadzenia informacji w wyniku wyświetlania reklam w witrynach.

Google wykorzystuje informacje udostępniane w witrynach (w tym w stosownych przypadkach na naszych Stronach) i aplikacjach do świadczenia i ulepszania usług, zarządzania nimi, opracowywania nowych usług, mierzenia skuteczności reklam, ochrony przez oszustwami i nadużyciami, a także personalizowania treści i reklam wyświetlanych w Google oraz witrynach i aplikacjach partnerów Google. Szczegółowe informacje dotyczące wykorzystania danych przez Google znajdziesz w poniższym linku: Jak Google używa danych z witryn i aplikacji, które korzystają z naszych usług.

Każdy użytkownik posiadający konto Google może wyłączyć personalizację reklam w internecie w Ustawieniach reklam Google.

Użytkownicy zalogowani w Google mogą też wyeksportować wszystkie rekordy ze strony Google, w sekcji „Moja aktywność” (w tym dotyczące reklam) przy użyciu udostępnianej przez Google funkcji Pobierz swoje dane.

4.3.3. Na Stronie, w zależności od wyrażonych przez Ciebie zgód i ustawień, w stosownych przypadkach, wykorzystujemy funkcję konwersji rozszerzonych – to funkcja, która zwiększa dokładność pomiaru liczby zdarzeń po stronie użytkownika (np. zakup produktów, zapis do Newslettera, dodanie produktów do koszyka, rejestracja konta). Dane zostają udostępnione Google w celu wykonania w naszym imieniu usług pomiaru skuteczności reklam. Funkcja ta uzupełnia dotychczasowe tagi konwersji, wysyłając w postaci zaszyfrowanej dane o konwersjach z naszej Witryny do Google, w sposób zapewniający ochronę prywatności. Przed wysłaniem do Google danych naszych Użytkowników funkcja ta korzysta z bezpiecznego algorytmu szyfrowania jednokierunkowego o nazwie SHA256. Zaszyfrowane dane są następnie dopasowywane do kont Google zalogowanych użytkowników w celu przypisania konwersji w kampanii do zdarzeń reklamowych, np. kliknięć lub wyświetleń. Standardy Google w zakresie bezpieczeństwa są rygorystyczne. Google Ads zbiera dane tylko na stronach zawierających odpowiednie tagi. Funkcja konwersji rozszerzonych dba o poufność i bezpieczeństwo informacji, stosując najwyższe standardy branżowe – dane są szyfrowane przed przesłaniem ich do Google.

4.3.4. Google Data Studio jako narzędzie do konwertowania danych w celu generowania stosownych raportów – wspiera nasze analizy.

4.3.5. Google Tag Manager – Menedżer tagów Google – to narzędzie, dzięki któremu możemy zarządzać skryptami poprzez łatwe dodawanie fragmentów kodu do naszej Witryny. Za jego pomocą możemy śledzić działania wykonywane przez użytkowników w Witrynie, takie jak np. realizacja różnych zdarzeń. Dzięki niemu możemy w prosty sposób skonfigurować analitykę naszej Strony. W ramach managera targów przetwarzane są dane użytkowników w postaci identyfikatorów internetowych, w tym identyfikatorów plików cookie oraz adres IP.

4.3.6. Google Optimize pozwala testować różne wersje naszej Strony, by sprawdzić ich skuteczność pod kątem określonych przez nas celów. Funkcja ta monitoruje wyniki eksperymentu i wskazuje najlepszą wersję. Dane przetwarzane w naszym imieniu przez Google w ramach przedmiotowej usługi to identyfikatory internetowe (w tym identyfikatory plików cookies), adres IP, identyfikatory urządzenia oraz identyfikatory użytkownika

W związku z korzystaniem przez nas z narzędzi dostarczanych przez Google, Twoje dane osobowe mogą zostać przekazywane do Stanów Zjednoczonych. USA nie podlega decyzji Komisji Europejskiej stwierdzającej odpowiedni stopień ochrony zgodnie z europejskim prawodawstwem dotyczącym ochrony danych. Przekazywanie danych do USA wiąże się z ryzykiem możliwego dostępu do powierzanych danych w związku z programami umożliwiającymi amerykańskim władzom publicznym dostęp do danych osobowych przekazywanych z Unii Europejskiej do Stanów Zjednoczonych do celów bezpieczeństwa narodowego, skutkującego ograniczeniami w zakresie ochrony danych osobowych, które nie są ograniczone w sposób spełniający wymogi merytorycznie równoważne z wymogami prawa UE. Przepisy te nie przyznają osobom, których dane dotyczą praw, które mogłyby być egzekwowalne wobec władz amerykańskich przed sądami. Podstawą prawną przekazania danych osobowych do USA jest w tym przypadku zgoda wyrażona przez Ciebie w momencie wchodzenia na naszą Stronę. Zgodę możesz w każdej chwili wycofać klikając w link.

Przy przesyłaniu poza Europę danych osobowych pozyskanych w związku z reklamami online i pomiarami – Google korzysta ze standardowych klauzul umownych (SKU). Zasady przetwarzania danych w usługach reklamowych Google dotyczące usług, w przypadku których Google jest podmiotem przetwarzającym, obejmują zarówno odpowiednie SKU przygotowane przez Komisję Europejską (legitymizujące przesyłanie danych zgodne z RODO), jak i brytyjskie SKU (legitymizujące przesyłanie danych zgodne z zapisami RODO przyjętymi w prawie Wielkiej Brytanii), zgodnie z potrzebami odpowiednich procesów przesyłania danych. Podobnie Warunki współpracy między administratorami w zakresie ochrony danych dotyczące usług, w przypadku których Google jest administratorem, obejmują zarówno odpowiednie SKU Komisji Europejskiej, jak i brytyjskie SKU, zgodnie z potrzebami odpowiednich procesów przesyłania danych.

4.4. FILMY Z YOUTUBE OSADZONE NA NASZEJ STRONIE

Filmy z YouTube umieszczamy na naszej Stronie w rozszerzonym trybie prywatności – bez korzystania z plików cookie, które śledzą dane o zachowaniu użytkowników. Oznacza to, że informacje o aktywności nie będą gromadzone przez serwis YouTube w celu personalizowania sposobu oglądania a materiały, które zostaną wyświetlone z włączonym rozszerzonym trybem prywatności, nie będą wpływać na przeglądanie treści w serwisie YouTube.

4.5. FACEBOOK ADS MANAGER ORAZ FACEBOOK PIXEL

W związku z korzystaniem z narzędzi marketingowych oferowanych przez Facebook (Meta Platforms Ireland Limited), osoby trzecie, w tym Facebook (Meta Platforms Ireland Limited), mogą wykorzystywać pliki cookie, sygnały nawigacyjne i podobne technologie do gromadzenia lub odbierania informacji z Witryny i innych miejsc w Internecie i używać ich do świadczenia usług pomiarów i targetowania reklam. Piksel Facebooka to krótki kod umieszczany w na stronach reklamodawców, który pozwala mierzyć skuteczność reklam na podstawie analizy działań podejmowanych przez użytkowników w witrynie. Zastosowanie piksela pozwala na wyświetlanie reklam właściwym odbiorcom, zwiększenie sprzedaży oraz pomiar wyników reklam.

W ramach przedmiotowych narzędzi może dochodzić do przetwarzania danych, w szczególności:

  1. informacji zawartych w nagłówkach HTTP, które zawierają informacje o wykorzystywanej przeglądarce lub aplikacji (np. agent użytkownika, kraj/język lokalizacji),
  2. informacji dotyczących zdarzeń standardowych/opcjonalnych, np. „wyświetlania strony” lub „instalacji aplikacji”, dalsze właściwości obiektu oraz przyciski naciskane przez osoby odwiedzające witrynę, w zależności od konfiguracji narzędzia biznesowego,
  3. identyfikatorów internetowych, w tym adresów IP oraz, jeżeli podano, identyfikatorów powiązanych z Facebookiem lub identyfikatorów urządzenia (np. identyfikatory reklam w mobilnych systemach operacyjnych) oraz informacje o rezygnacji/ograniczeniu monitorowania reklam.

Facebook Ireland jest współadministratorem danych w ramach wspólnego z nami przetwarzania danych dotyczących zdarzeń do kierowania reklam użytkownika, danych zdarzeń do dostarczania wiadomości handlowych i transakcyjnych oraz danych zdarzeń do usprawniania wyświetlania reklam, personalizacji funkcji i treści oraz do udoskonalania i zabezpieczania produktów Facebooka (Meta Platforms Ireland Limited). Szczegółowe informacje wymagane przez art. 13 ust 1 lit. (a) i (b) RODO oraz więcej informacji o sposobie przetwarzania danych osobowych przez Facebook (Meta Platforms Ireland Limited), podstawie prawnej oraz sposobach egzekwowania praw osób, których dane dotyczą, wobec Facebook (Meta Platforms Ireland Limited) można znaleźć w „Zasadach dotyczących danych” dostępnych pod adresem:  https://www.facebook.com/about/privacy; Uzgodnienia dotyczące współadministrowania dostępne są pod adresem:  https://www.facebook.com/legal/controller_addendum.

W związku z korzystaniem z narzędzi dostarczanych przez Facebook (Meta Platforms Ireland Limited), Twoje dane osobowe mogą zostać przekazywane do państw trzecich. USA nie podlega decyzji Komisji Europejskiej stwierdzającej odpowiedni stopień ochrony zgodnie z europejskim prawodawstwem dotyczącym ochrony danych. Przekazywanie danych do USA wiąże się z ryzykiem możliwego dostępu do powierzanych danych w związku z programami umożliwiającymi amerykańskim władzom publicznym dostęp do danych osobowych przekazywanych z Unii Europejskiej do Stanów Zjednoczonych do celów bezpieczeństwa narodowego, skutkującego ograniczeniami w zakresie ochrony danych osobowych, które nie są ograniczone w sposób spełniający wymogi merytorycznie równoważne z wymogami prawa UE. Przepisy te nie przyznają osobom, których dane dotyczą, praw, które mogłyby być egzekwowalne wobec władz amerykańskich przed sądami. Podstawą prawną przekazania danych osobowych do USA jest w tym przypadku zgoda wyrażona przez Ciebie w momencie wchodzenia na naszą Stronę. Zgodę możesz w każdej chwili wycofać klikając w link[MJ6] .

Możesz wyłączyć gromadzenie i używanie informacji do obsługi targetowania reklam. Mechanizm umożliwiający użytkownikom dokonanie wyboru znajdziesz w poniższych linkach:

http://www.aboutads.info/choices , http://www.youronlinechoices.eu/ .

5. ŚRODKI TECHNICZNE

Dokładamy wszelkich starań, aby zabezpieczyć Twoje dane i ochronić je przed działaniami osób trzecich. Stosujemy wszelkie niezbędne zabezpieczenia serwerów, połączeń i Witryny. W szczególności komunikacja między Twoim komputerem a naszym serwerem, gdy zbieramy Twoje dane osobowe, jest zaszyfrowana z użyciem protokołu SSL (Secure Socket Layer). Dodatkowo nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich. W przypadku korzystania z usług podwykonawców – starannie weryfikujemy ich wiarygodność i stosowane przez nich zabezpieczania w celu ochrony danych użytkowników naszej Witryny. Podjęte przez nas działania mogą okazać się jednak niewystarczające, jeżeli sam nie zachowasz zasad bezpieczeństwa. W szczególności zachęcamy, aby zawsze zachowywać w poufności login i hasło do Witryny i nie udostępniać ich osobom trzecim. W celu uniemożliwienia korzystania z Twojego konta osobom nieuprawnionym prosimy, abyś każdorazowo wylogował się po zakończeniu korzystania z Witryny.

6. ODBIORCY TWOICH DANYCH

W stosownych przypadkach dane możemy przekazywać:

  • osobom upoważnionym przez nas, naszym pracownikom i współpracownikom, którzy muszą mieć dostęp do danych, aby wykonywać swoje obowiązki,
  • podmiotom przetwarzającym, którym zlecimy to zadanie, np. firmom zajmującym się obsługą naszych systemów teleinformatycznych lub udostępniającym nam narzędzia teleinformatyczne oraz przestrzeń serwerową, firmom świadczącym na naszą rzecz usługi doradcze a także marketingowe, dostawcom stosowanych przez nas narzędzi analitycznych oraz remarketingowych, w zakresie, w jakim przetwarzają dane w naszym imieniu;
  • innym podmiotom, które przetwarzać będą dane osobowe jako niezależny administrator danych: np. partnerom biznesowym (w tym reklamowym) w ramach stosowanych w Witrynie narzędzi marketingowych,
  • podmiotom publicznym, jeżeli będzie to wynikało z obowiązku nałożonego przez przepisy prawa.

7. OKRES PRZECHOWYWANIA TWOICH DANYCH

Twoje dane osobowe będą przez nas przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji umowy świadczenia usługi prowadzenia konta klienta (jeżeli zostanie zawarta) oraz realizacji umowy sprzedaży towarów (jeżeli zostanie zawarta), a także przez okres przewidziany obowiązującymi przepisami prawa, przede wszystkim z uwzględnieniem okresu przedawnienia roszczeń wynikających ze stosunków cywilnoprawnych łączących Ciebie z nami.

Dane osobowe, które przetwarzamy w oparciu o Twoją zgodę, jesteśmy uprawnieni przetwarzać do momentu odwołania wyrażonej przez Ciebie zgody lub do momentu, gdy przetwarzanie Twoich danych osobowych przestanie być niezbędne do osiągnięcia celu, w którym dane są przetwarzane, a także gdy dany cel przetwarzania zostanie osiągnięty i zakończony.

W przypadku udzielania odpowiedzi na Twoje zapytania, Twoje dane osobowe będą przez nas przetwarzane do czasu udzielenia odpowiedzi na zadane pytanie. Po udzieleniu odpowiedzi na zadane pytanie Twoje dane mogą być przez nas przechowywane, ale jedynie przez okres czasu odpowiadający okresowi przedawnienia roszczeń, jakie mogą być podnoszone wobec nas i jakie mogą przysługiwać nam wobec Ciebie.

Dane, które przetwarzamy na podstawie naszego prawnie uzasadnionego interesu będziemy przetwarzać do momentu wniesienia przez Ciebie ewentualnego sprzeciwu, lub do momentu, gdy przetwarzanie Twoich danych osobowych przestanie być niezbędne do osiągnięcia celu, w którym dane są przetwarzane, a także gdy dany cel przetwarzania zostanie osiągnięty i zakończony.

Szczegółowe informacje na temat trwałości poszczególnych plików cookies zostały wskazane w narzędziu używanym w Witrynie, które umożliwia zarządzanie preferencjami oraz zgodami dotyczącymi wykorzystania plików cookies.

8. TWOJE PRAWA

W związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych, przysługują Tobie, w granicach określonych w przepisach prawa oraz w stosownym przypadku, następujące prawa:

  1. dostępu do treści swoich danych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania oraz przenoszenia swoich danych,
  2. w sytuacjach, gdy przetwarzamy Twoje dane na podstawie Twojej zgody, masz prawo do jej cofnięcia w każdym momencie, przy czym nie będzie to miało wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie Twojej zgody wyrażonej przed jej cofnięciem,
  3. wniesienia w dowolnym momencie sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych opartego na naszym prawnie uzasadnionym interesie z przyczyn związanych z Twoją szczególną sytuacją. W takiej sytuacji nie będziemy już przetwarzać tych danych osobowych w danym celu, chyba że wykażemy istnienie ważnych prawnie uzasadnionych podstaw do przetwarzania, nadrzędnych wobec Twoich interesów, praw i wolności lub podstaw do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń,

4.   wniesienia w dowolnym momencie sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych opartego na naszym prawnie uzasadnionym interesie na potrzeby marketingu bezpośredniego, 

5.   do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych, gdy uznasz, że przetwarzanie Twoich danych osobowych narusza przepisy RODO.

Swoje uprawnienia możesz zrealizować poprzez wysłanie wiadomości email na adres: iod@4kraft.com.

Profilowanie danych osobowych w celu prezentowania dostoswanych do Twoich preferencji odbywa się wyłącznie na podstawie Twojej wyraźnej zgody.

Podanie przez Ciebie danych jest dobrowolne, lecz ich niepodanie może wiązać się z brakiem możliwości skorzystania z większości usług naszej Strony a także udziału w prowadzonych przez nas programach.

9.       ZMIANY NASZEJ POLITYKI PRYWATNOŚCI

Naszym celem jest zapewnienie jak najdalej posuniętej ochrony Twoich danych. Rozwój technologii oraz oferty powoduje, że Polityka Prywatności może ulegać zmianom.

10.    PYTANIA I ZASTRZEŻENIA

Pytania i zastrzeżenia dotyczące niniejszej Polityki prywatności mogą być kierowane mailowo pod adres: iod@4kraft.com.